CV, MATIAS MÄKIRANTA

Tältä sivulta löydät tietoa opiskeluistani, työkokemuksestani ja aikaisemmista luottamustoimista. Sähköposti: matias@wuores.fi

LinkedIn

Lyhyesti

Olen yrittäjä, vaikuttaja ja taloustieteen opiskelija. Valmistuin keväällä 2020 Suomen parhaana ylioppilaana (10 laudaturia ja 1 eximia) ja opiskelen nyt taloustiedettä University College Londonissa. Samaan aikaan teen töitä web designerina omassa yrityksessäni. Asiakkaani ovat pääosin pk-yrityksiä, jotka haluavat edistää digimarkkinointiaan. Olen toiminut useissa luottamustehtäivssä kuten Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton ja Nuorten Agenda 2030 -ryhmän puheenjohtajana.

Opiskelu

BSc Economics, University College London (2020-)

Opiskelen taloustiedettä University College Londonissa. Olen erityisen kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja käyttäytymistaloustieteestä. (englanniksi Behavioral Economics)

Ylioppilastutkinto, Tampereen Lyseon Lukion Eurooppa-linja (2017-2020)

Valmistuin keväällä 2020 Suomen parhaana ylioppilaana (10 laudaturia ja 1 eximia). Saavutin lukiossa myös 2. sijan Finanssialan ja HYOL ry:n valtakunnallisessa Talousguru-kilpailussa ja osallistuin Future Leaders -vaihtoon stipendiaattina.

Työkokemus

Lähetystoimittaja, Yle (2021)

Työskentelen kesän aikana Ylen A-Studiossa lähetystoimittajana.

Laidlaw Scholar, UCL (2021-2022)

Olen yksi 26 Laidlaw-ohjelmaan valitusta ensimmäisen vuoden opiskelijasta University College Londonissa. Laidlaw-stipendiaattiohjelmaan omalla tutkimusprojektillani, jonka otsikko on ”Nudges and Sludges in Online Stores”. Projekti keskittyy digitaalisiin markkinoihin ja sitä valvoo Dr. Lorenzo Lotti. Laidlaw-ohjelmaan sisältyy myös johtajuuskoulutusta.

Yrittäjä, Wuores Oy (2020-)

Suunnittelen WordPress-verkkosivuja ja B2B-yritysten digimarkkinointia. Olen tehnyt erilaista digimarkkinointia vuodesta 2018 alkaen oman toiminimeni kautta (TMI Potsi). Voit katsoa täältä toteuttamiani asiakasprojekteja.

Puheenjohtaja, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (2020)

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on vajaan 300 nuorisovaltuuston kattojärjestö, jonka täysipäiväisenä puheenjohtajana toimin vuoden 2020 aikana. Tehtäviini kuuluu esimerkiksi liiton edustaminen, liiton toiminnan suunnittelu, liittohallituksen kokousten suunnittelu ja toimiston ylimpänä esihenkilönä toimiminen.

Toimituksen avustaja, Kaupunkilehti Tamperelainen (2017-)

Olen kirjoittanut kaupunkilehti Tamperelaiseen toimituksen avustajana ja kolumnistina ysiluokasta lähtien. Aiheet liittyvät pääosin nuoriin tai paikallispolitiikkaan. Nykyään keskityn pääosin kolumnien kirjoittamiseen.

Yrittäjä, Lempoisten Kesäkahvila (2017-2018)

Ensimmäinen yritykseni työllisti lisäkseni neljä nuorta osa-aikaisesti kesän aikana. Lempoisten kesäkahvila on yhä toiminnassa ja veljeni jatkoi kahvilan yrittäjänä minun jälkeeni. Vuonna 2018 sain Nuoren Yrittäjän Stipendin Pirkanmaan Yrittäjiltä.

Muita luottamustehtäviä

1. Varapuheenjohtaja, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto (2019)

Toimin vuonna 2019 palvelusektorin varapuheenjohtajana Suomen Nuorisovaltuustojen Liitossa.

Puheenjohtaja, Nuorten Agenda 2030 (2017-2018)

NuortenAgenda2030-ryhmä on nuorten asiantuntijaryhmä, joka toimii Kansallisen Kestävän kehityksen toimikunnan alaisuudessa.

Chairperson/Delegate, European Youth Parliament (2016-2019)

Olen osallistunut Euroopan Nuorten Parlamentin paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin istuntoihin ympäri Eurooppaa.

Edustaja kunnanvaltuustossa, Lempäälän nuorisovaltuusto (2017-2019)

Edustin nuorisovaltuustoa kunnanvaltuustossa läsnä- ja puheoikeudella.

Puheenjohtaja, Lempäälän nuorisovaltuusto (2016-2019)

Toimin Lempäälän nuorisovaltuuston puheenjohtajana yläasteikäisestä asti.

Varapuheenjohtaja, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Pirkanmaan piiri (2016-2018)

Ensimmäinen varsinainen järjestön hallituskokemukseni oli Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton paikallisjärjestössä.